Stick Figure

I väntans tider
God Fredag
Ja det är spännande att vara i väntans tider. Nu är det tredje gången så man har ju någon form av vana och rutin, men det går inte ta ifrån att det är lite spännande trots allt. Hur ska det bli, vad för karaktär hur länge ska man vara ledig. Vi är nu i vecka 22, datumen är satt till 7 Juni. 
Redan nu får vi utöka boendet, det vet vi i och med att vi blir fler. Vid flertal tillfällen har man nu fått mer och mer information, vilket har gjort det än mer förväntansfullt. Det är så lätt att måla upp bilder hur det kommer bli, lägga upp en plan som redan nu vet att den kommer falla. När man väl är i situationen så kommer man ha så fullt upp med allt som händer runt omkring och planen faller direkt. 
 
Ja, årets Swedenrock kommer bli grymt. Band som Ghost, Iron Maiden, Mötley Crue, Deep Purple, Alterbridge och många fler.
 
Här kommer som vanligt länken till den kompletta spellistan av dagens musik för den som inte vill läsa vidare:
I bakgrunden under arbetsdagen har jag haft spellista från Swedenrock som är årets festival nummer 1. För den som tror att det bara är övervintrade hårdrockare i spandex, pudelhår som inte vill glömma 80-talet. Nja, så är det inte riktigt, det är verkligen inte bara massa skrikande gitarrer och falsett sånger. Det finns en del guld korn för de som inte nödvändigtvis är gedigna hårdrockare.
Mitt mission idag är att bjuda på några exempel. Vi börjar lite fint med en riktigt gammal genuin klassiker av Blue Öyster Cult i form av Don´t Fear the Reaper.
Blue Öyster Cult | Discography | Discogs
 
Vi går vidare i skatten av band som återfinns på årets festival.
Jag tänker att vi spanar in Myrath, lite spännande band från Tunisen. Dom har funnits i många olika skepnader genom åren. Allt från blues till death metal. Nu har man hittat hem i sin musikgestalt, toner av orientaliskmusik infiltrerat i proggresiv metal. Bli inte rädda för att lyssna i detta tips nu när ordet metal kom med i texten...😁. I mina öron låter detta delvis som en Bond låt eller en schlager låt. Lyssna och skapa er egen uppfattning. Kommentera gärna vad ni tycker.
Myrath - Sabaton Open Air Festival
 
Vi måste ju även blanda in lite kvinnlig fägring. Swedenrock har de senaste åren lagt ner stort arbete för att göra festivalen mer jämnställd, detta i form av att ta in än mer kvinnliga band eller band med kvinnliga sångare. Här kommer ett exempel. Thundermother, jag har dock hört rykten om att det är ett band som inte är helt utan problem. Sångerskan i bandet är ganska lynnig och har sparkat alla medlemmar flertal gånger. Men här kommer Svenska Thundermother.

https://open.spotify.com/track/2Fdf1V4DEjUID4djdnZHM0?si=1261f0ef7a954107

The Swedish Rockers of Thundermother Discuss Their Upcoming ...

För att sedan visa att det finns även tung musik och skrikande gitarrer så tänker jag även lägga in Jinjer här. Dom är ju trots allt från Ukraina och kommer säkert mottas väldigt varmt. Dom representerar även treden med kvinnliga growling sångare. Även om du inte gillar denna tunga musik, så rekommenderar jag dig att lyssan på sången. Jag kan tycka att det är helt sjukt hur en tjej kan ha den rösten, även imponerande. Så håll i tyget pöjka och töser, för nu blir det åka av....

https://open.spotify.com/track/5t8NXa2fugcTPsTfhVILmS?si=d5b7272d6c5249dd

Jinjer: albums, songs, playlists | Listen on Deezer

Slutligen kan jag inte låta bli att lägga in en GHOST låt. Det är den stora "happeningen" enligt mig under festivalen. Dock har jag hittat lite nya favoriter i årets line-up, för dig som är inne på lite tuffare musik så kan jag rekommendera GOJIRA och Stranded Albumet. Nedan kommer dock GHOST.

https://open.spotify.com/track/7I3AQswtJzirES7rXjFp0p?si=233ea6691b08482d

Ghost - The Official Site

OM man nu vill ha Swedenrock samlat i en lista så kommer den här nedan.

https://open.spotify.com/playlist/7Ach8WYc55IvsFsNOzmRpg?si=4f1b3a4605b74f21

Trevlig helg ROCKERS !