Stick Figure

Är vi där snart
GOD FREDAG
För den som inte vill läsa så ligger låtarna samlade i spellistan längst ner. Nyhet denna veckan, jag har lagt upp två spellistor där jag fördelat alla låtar som varit med. Att det är två listor är för att jag delat dom i två olika grupper, en mjuk en tuff. Dagens tips finner ni överst i dessa listor, så två länkar nedan.
 
ÄR VI DÄR SNART
Det här kommer nog bli sommarens varmaste dag och klockan är bara 10:50. När jag ställer ner min stol vid kanten av stranden på den lilla gräsplätten så är de sedvanliga barnfamiljerna redan där. Dom sitter i stora kluster som ett nomadläger med alla sina tillhörigheter utspridda över antal kvadrat som motsvarar en 2:a stan. Barnen springer redan i vattenbrynet med sina hinkar och plaskar.
11:00, kaffe skulle sitta fint. Nu har flertal i mitt lilla gäng dykt upp med sina stolar och parkerat dom efter smak, skugga eller mitt i solen. Det får fan bli en köpp bönejuice, någon säger:
- Jag köpte en mjuk pepparkaka på morgonen, någon som vill ha till kaffet.
Trots att den består av till hälften tillsatser och möjligtvis 1/5 del natruliga råvararor så smakar den fantastiskt gott, där i solskenet.
Klockan drar sig nu mot 12:00, dags för att avnjuta ett parti Kina Schack. På stranden finner vi lite överblivna gångplattor som får utgöra bord. Medans detta förbereds så hämtar jag min högtalare, detta njutbara moment kräver lite musik anser jag.

https://open.spotify.com/track/064SVQsmWl5EF0zahmzkQk?si=3b6c1e74408e4295

Oj, där kommer middagsbrisen. Från att varit helt vindstilla så kommer nu en lätt bris, men den är helt ljummen. Den verkar dock ha tvingat bort barnfamiljerna, eller så är det tid för lunch. Alla packar ihop sina läger och stegar iväg som strandkameler med full packning. Det blir verkligen tyst, det enda som hörs nu är brisen och lite vågskvalp. Partiet med Kina Schack är över och jag vänder mig om till kompisen och säger.

-Visst fan är klockan över 12:00 nu.

Han fattar precis vad jag menar, så simultant sträcker vi oss ner och öppnar locket på kylbagarna och tar upp.....ja, precis EN KALL EN. Brisen har nu fått havet att se ut som en stor pöl av diamanter, solstrålarna träffar krusningarna på vattnet och det gnistrar. Fan, nu mår man riktigt bra ! Solen börjar nu bita lite i skinnet, men det är bara gött. Två i sällskapet har bestämt sig att ta en tur på Paddelboarden. Någonstans hör jag någon ropa, nästan lite aggresivt.

-Du tar på dig flytväst om du skall ut på den där.

Jag börjar lyssna lite och funderar på vart vi är spellistan just nu...oj, det var inte igår man hörde denna.

https://open.spotify.com/track/4LAxvLPIOzy8ZCL7H21Sa3?si=b3bcab64706a4cd1

Nu börjar barnfamiljerna återvända med ny kraft, fulla med näring och ljudvolymen ökar igen. Även vårt gäng har fått tillskott av flera kompisar som anslutit till vårt lilla läger. Alla sitter och samtalar lite om världsliga saker som planer om att bygga garage och lite andra renoveringar för hösten. Typiskt killsnack/gubb snack. Det är här man finner lösningar på alla problem. Vi har nu hunnit öppna vår kylbag mer än en gång, det är ju trots allt lördag och klockan är kring 15:00 nu. Tydligen fanns ingen annan plats än mitt framför oss, för det är just där hela klanen av barnfamiljer belägrar sig. Det är två familjer noterar jag, två jämnåriga barn i respektive familj och en max 6 månaders bebis. Jävlar, den ena mamman i familjen har inte sett mycket av solen hittills i sommar. Jag tänker att hon är så vit, så när solstrålarna träffar henne så förvandlas hon till en regnbåge. 

Grabbarna eller Papporna har följt vårt exempel denna gången, dom har oxå en kylbag. Oundvikligt hör jag dom samtalar och fattar att dom är riktiga ÖL-Nördar. Här är det inte Carlsberg inte. Framför mig utspelar sig nu en riktig tuppfäktining om vem som har hittat den mest speciella ölen och använder diverse ord som att den smakar som en fjälltoppsblomma blandat med en tung kropp av malt...bla bla bla, tänker jag. Passa på njut av ölen istället för att prata den till bästföre datum gått ut. Nu tystnar dom och tar ansats... nu kommer det, dom skall smaka. Innan dom fått flaskan till munnen så ropar den ena sambon/frun.

-Nu får du passa Elias och Tuva, vi går en promenad på stranden.

Djup suck från killarna, jag tänker mer. Skyll er själva, ni skulle passat på och varit i nuet och njutit. Det är min idé iallafall.  Jag tittar på kompisen och jag ser att hört och tänker samma som jag, vi gör en kort nick mot varandra och tar en klunk på vår billiga sunkiga men ännu kalla Carslberg. Noterar att min spellista tagit slut och Spotify väljer själv låtar baserat på listan, kul en ONE HIT WONDER.

https://open.spotify.com/track/1H5VQuShs4qfwBXyHF0PeH?si=abfedf63798c43ee

Strandhänget börjar dra sig mot sitt slut, det är fortfarande varmt men inte lika intensiv hetta som när solen stod som högst på den absolut klarblå tapeten. Några av tjejerna ger vika till fördel för en dusch innan den gemensamma grillmiddagen på vår altan. Vi är nu fyra grabbar som inte riktigt vill släppa detta moment, det är så trivsamt och njutbart. Goda vänner, kall öl ett gnistrande hav beläget mellan bergsklipporna. Det är 18 Juli på Västkusten. Vi tystnar en stund och bara sitter och njuter. Passande nog så spelas David Grey, som blivit lite av en nationalsång på Vindön Orust. 

https://open.spotify.com/track/1cjouR9u8UPbvBc6vIwktF?si=fb1cff296a094fef

Denna kväll är vi ett ganska stort gäng som samlats uppe vid utsiktsplatsen, helt klart en favorit plats. Som alltid är högtalaren på plats. Då det är jag som väljer musiken, så får man ta sig en titt omkring vilka som är där,. Alla är ju inte musiknördar så man måste visa lite respekt och välja låtar som kan passa just denna sällskap idag. När jag nu sätter på följande låt, så ser jag att det träffat rätt på minst en person. Jag ser hur det börjar rycka i benet på en av de som står upp och blickar ut. Det är dansbandsnerven som väckts till liv. Som en ilning från höger lilltå har den pirrat sig upp ända till höften. En som njuter iallafall. (En cover på en cover).
 
 
Det har blivit dags att bege sig ner från UTSIKTEN. Alla sprids nu ut på lite olika platser i små grupper, tror egentligen ingen vill att denna dag skall ta slut. För att följa upp dansbands mixen som jag nu bjudit mitt sällskap på, lite mot mina principer gällande musikval, så passar denna in som ett avslut på denna helt sjukt underbara sommardag.
 
Det är 3 Februari 2023, minnena från sommar 2022 värmer fortfarande själen. Förhoppningsvis så starkt att vintern snart släpper greppet och vi kan vara där igen.
 
HÄR ÄR LÄNKEN TILL SPELLISTAN
 
#1 - Anonym

Där befann mig sig helt plötsligt på Vindön och kunde känna värmen ☀️ Väldigt kul och trevlig läsning. Kate Bush 👍🏻

Svar: Men visst var det så att Kate Bush var med på förra veckans inlägg om jag inte minns fel.Oavsett så var det viktigast att du hittade rätta känslan :)
Stick Figure

#2 - Anonym

Helt korrekt 👍🏻 Den med stavning jag inte ger mig på.

#3 - Anonym

Snart sommar igen :)

#4 - Anonym

Underbara minnen! Snart är vi där igen! Men aggressiv tillsägning om flytväst... Ja ok då 😂

#5 - Anonym

Underbara minnen! Snart är vi där igen! Men aggressiv tillsättning om flytväst... Ja ok då 😂